Lleida
3 - 14° C (sol i núvols)
97% 26 km/h


Facebook afronta una multa milionària als EUA per possible filtració de dadesUna empresa d'anàlisi de dades hauria emprat aquesta informació per desenvolupar un programa informàtic destinat a predir les decisions dels votants per així influir en elles.


La Comissió Federal de Comerç dels EUA (FTC) ha obert una investigació a Facebook que podria costar-li a la xarxa social una multa milionària, davant les sospites que va facilitar dades de 50 milions d'usuaris a una empresa vinculada a la campanya de l'ara president, Donald Trump.

Aquesta investigació es produeix després que el passat cap de setmana es revelés que l'empresa d'anàlisi de dades Cambridge Analytica havia tingut accés el 2014 a dades recopilades per l'empresa dirigida per Mark Zuckerberg, el que suposaria una clara violació de les condicions de confidencialitat de la companyia.

D'acord amb mitjans britànics, l'empresa d'anàlisi de dades, que va col·laborar amb l'equip de Trump durant la campanya electoral per als comicis presidencials de 2016, va emprar aquesta informació per desenvolupar un programa informàtic destinat a predir les decisions dels votants per així influir en elles.

No és la primera vegada que Facebook es torna el centre de les crítiques pel seu paper en aquests comicis, ja que en els últims mesos la xarxa social ha hagut de fer front a nombroses acusacions per la difusió durant la campanya de notícies falses ( "fake news") que haurien pogut afectar la intenció de vot.

Més informació accedint al web com a subscriptor/-a en aquest enllaçSOBRE L'AUTOR

Articles relacionats