Lleida
20-35° C (sol)
97% 26 km/h


Google trenca amb Huawei però els dispositius actuals d'Android "continuaran funcionant"La decisió del gegant nord-americà arriba en ple enfrontament de Trump amb la Xina


ACN Barcelona .- Google ha suspès les relacions de negoci amb Huawei, segons ha avançat l'agència de notícies internacionals Reuters, en una decisió presa en ple enfrontament comercial entre l'administració de Donald Trump i la Xina.

Tot i això, un portaveu d'Android ha assegurat a través de Twitter que els serveis com Google Play o Google Play Protect "seguiran funcionant" en els dispositius Huawei existents. De totes maneres, la decisió deixa Huawei en un clar desavantatge competitiu respecte als seus rivals, ja que el gegant tecnològic xinès no podrà oferir en els seus futurs dispositius serveis com Google Play Store, Gmail o les aplicacions de YouTube, totes elles vinculades a Google.

Els usuaris de Huawei podran exigir "compensacions econòmiques" si els seus mòbils queden obsolets, segons FACUA

Els usuaris de Huawei podran exigir "compensacions econòmiques" si els seus dispositius mòbil queden obsolets per culpa de la decisió de Google de suspendre el seu negoci amb l'empresa xinesa. En un comunicat, FACUA ha lamentat que els consumidors siguin "ostatges de la infame guerra comercial que ha impulsat els Estats Units per l'hegemonia tecnològica a nivell mundial". Amb tot, ha recordat que els equips actuals i en stock mantindran l'accés a Google, segons ha anunciat Android, i que en tot cas, la legislació europea i espanyola preveuen mecanismes de protecció.

En aquest sentit, si el dispositiu està en garantia, la pèrdua de prestacions permet la reclamació d'una compensació econòmica. A partir dels dos anys, fora de garantia, es podria demanar una compensació per un possible incompliment contractual. 

FACUA ha dit que, en principi, els missatges fets públics fins ara per Huawei i Google indicarien que els usuaris de dispositius xinesos o que comprin els que actualment estan en stock no haurien de tenir problemes immediats, però ha lamentat la "incògnita" que hi ha sobre si podran actualitzar-se amb la propera versió del sistema operatiu Android. 

Més notícies a l'edició de LA MAÑANA en paperSOBRE L'AUTOR

Articles relacionats