Lleida
18-24° C (pluja)
97% 26 km/h


Huawei completa la "Simfonia inacabada" de Schubert amb un telèfon mòbilEl programari va analitzar el timbre, el to i altres característiques dels dos primers moviments


La companyia tecnològica xinesa Huawei presenta avui a la sala Cadogan Hall de Londres una versió "completa" de la "Simfonia inacabada" de Franz Schubert composta a partir d'un algoritme d'intel·ligència artificial que ha utilitzat la potència d'un dels telèfons mòbils de la signatura.

El programari va analitzar el timbre, el to i altres característiques dels dos primers moviments de la "Simfonia en si menor, D. 759", que va compondre el músic austríac en 1822.

A partir d'aquesta informació, el programa va generar una melodia per als dos últims moviments de la peça, que Schubert va deixar incompleta.

Posteriorment, els enginyers de Huawei van col·laborar amb el músic i productor Lucas Cantor per donar els retocs finals a la peça i obtenir una partitura "fidel" a l'estil de l'obra original.

"La meva funció era treure a la llum les idees més interessants de la intel·ligència artificial i omplir els seus buits perquè el resultat final pogués ser interpretat per una orquestra simfònica", ha indicat el músic en un comunicat de la marca.

"El resultat d'aquesta col·laboració amb intel·ligència artificial demostra que la tecnologia ofereix possibilitats increïbles i que pot tenir un impacte significatiu i positiu en la cultura moderna", ha afegit.

Més notícies a l'edició de LA MAÑANA en paperArticles relacionats