Lleida
3/13° C (sol i núvols)
97% 26 km/h


La Fundació Pere Tarrés demana observar l'edat recomanada, el tipus de joc i els continguts quan es compra un videojocRecorda la importància educativa del joc i insta a evitar les joguines de tipus sexista o bèl·lic


La Fundació Pere Tarrés ha demanat que s'observi l'edat recomanada, la tipologia de joc i els continguts a l'hora de comprar un videojoc, amb la vista posada en les festes nadalenques. L'entitat ha elaborat un catàleg de consells per fer compres de joguines i jocs amb responsabilitat, tot recordant la importància que aquestes objectes tenen en l'educació dels infants.

Així, a banda de recomanar comprar jocs fets amb materials naturals, també insta a triar-ne d'interactius, per incentivar les relacions afectivo-emocionals. A més, subratlla els valors dels jocs de taula, que permeten treballar hàbits com respectar el torn, saber esperar, saber perdre o mantenir l'atenció durant una estona determinada.

D'altra banda, l'entitat també considera una bona proposta regalar jocs tradicionals i per a totes les edats que afavoreixin les relacions intergeneracionals, així com evitar les joguines sexistes i les que inclouen estereotips de gènere.

Més notícies a l'edició de LA MAÑANA en paperSOBRE L'AUTOR

Articles relacionats