Lleida
17-32° C (sol)
97% 26 km/h


La meitat de les llars amb Internet asseguren que el seu proveïdor els va pujar el preu el primer semestre d’aquest any



La Comissió Nacional dels Mercats i la Competència publica una nova edició del Panell de Llars


Gairebé la meitat de les llars de l’estat espanyol amb un contracte de banda ampla fixa van veure com la factura del seu proveïdor d’Internet li pujava el preu de la quota, segons les dades conegudes de l’última edició del Panell de Llars que publica la Comissió Nacional dels Mercats i la Competència (CNMC). El 29% d’aquestes llars va reconèixer que l’augment de preu es va justificar per unes millores dels serveis contractats. Tot i això, el 82% dels clients que coneixia el motiu de l’increment de la quota han dit que haguessin preferit mantenir el preu anterior i no beneficiar-se de millores en el servei com per exemple més dades per al telèfon mòbil o més minuts de trucades.

El panell també explica que entre les llars que van experimentar la pujada de les seves tarifes, un 45% va contactar amb el seu operador-proveïdor però no va aconseguir lliurar-se de l’increment del preu. Només un 12% dels que es van posar en contacte van poder aconseguir mantenir la quota anterior. El 7% de les llars que els hi van pujar els preus va decidir canviar d’operador.

Tot i la percepció de les llars que s’indica en l’enquesta del panell, la CNMC assegura que les despeses de les llars no van augmentar substancialment respecte a la despesa de finals del 2017.

Més notícies a l'edició de LA MAÑANA en paper



SOBRE L'AUTOR

Articles relacionats