Lleida
18/32° C (sol)
97% 26 km/h


La UGT denuncia la preocupació dels professionals sanitaris de Lleida arran dels darrers brots de la covid-19El sindicat remarca la "infradotació pressupostària" que ha patit "sempre" aquest territori en l'àmbit de la Salut


La Junta de Personal de l'Hospital Arnau de Vilanova veu amb "preocupació" la situació sanitària a les terres de Lleida pels diferents brots de covid-19 i adverteix que "pot derivar un problema molt més greu en els pròxims dies". El responsable d'Atenció Primària de la UGT-FeSP de les Terres de Lleida, Antonio Ordóñez, afirma que els professionals estan "desgastats físicament i psicològicament" i més quan "tenien l'esperança de poder fer un descans amb les vacances" per encarar el rebrot que es preveia a la tardor. Però la situació es veu agreujada "per la falta de personal, de llits per a crítics, el retard de les intervencions quirúrgiques i una atenció primària pobra i escassa, que no pot atendre tota la demanda", segons la UGT.

Ordóñez reamrca que la Junta de Personal de l'Arnau de Vilanova "porta reclamant des de fa temps solucions, però no se l'ha escoltat mai". Des de la UGT denuncien que "Lleida sempre ha patit una infradotació pressupostària" i "l'Hospital Universitari Arnau de Vilanova s'ha quedat petit per a tota la regió que ha d'abastir". "Sempre ens hem vist abandonats i els últims en rebre recursos del tot insuficients per oferir una assistència de qualitat", afirma Antonio Ordóñez.

Tenint en compte que els professionals lleidatans són "els primers a rebre el rebrot", des de la UGT reclamen que se'ls "hauria de reconèixer d'alguna manera tot aquest sacrifici". "Volem que se'ns escolti i que se'ns tinguin en compte d'una vegada totes les mancances i retallades que fa anys que venim reivindicant", assenyala. En aquest sentit, el sindicat exigeix "una depuració dels responsables de la conselleria de Salut".

Més notícies a l'edició de LA MAÑANA en paperSOBRE L'AUTOR

Articles relacionats