Lleida
3 - 14° C (sol i núvols)
97% 26 km/h


L'Agència Espanyola de Protecció de Dades sanciona Whatsapp i Facebook per l'ús de dades personals sense consentimentL'AEPD ha multat les dues empreses amb 300.000 euros cada una per dues infraccions "greus"


L'Agència Espanyola de Protecció de Dades ha sancionat les empreses Whatsapp i Facebook per l'ús de dades personals dels seus usuaris sense consentiment, segons ha informat aquest dijous l'AEPD. La multa ascendeix als 300.000 euros per a cada empresa -600.000 euros en total-.

L'organisme considera que s'han comès dues infraccions "greus" de la Llei Orgànica de Protecció de Dades, una d'aquestes a Whatsapp per comunicar dades a Facebook sense haver obtingut un consentiment vàlid dels usuaris i en el cas de Facebook per tractar aquestes dades per a les seves pròpies finalitats sense consentiment. La resolució de l'Agència conclou que la comunicació de dades realitzada per Whatsapp a Facebook no s'ajusta al que exigeix la normativa espanyola i europea de protecció de dades.

L'AEPD recorda que Whatsapp va ser adquirida per Facebook l'any 2014 i a l'agost de 2016 la primera va actualitzar els termes del seu servei i la política de privadesa, introduint canvis com el fet de compartir informació dels usuaris de Whatsapp amb Facebook.

Més informació accedint al web com a subscriptor/-a en aquest enllaçSOBRE L'AUTOR

Articles relacionats