Lleida
-2 / 7° C (sol i núvols)
97% 26 km/h


Les comarques de Ponent i de Girona, on més incrementa l'ús d'Internet l'any 2017El Camp de Tarragona i l'àmbit metropolità superen la mitjana europea en l'ús d'Internet


Segons l’Institut d’Estadística de Catalunya (Idescat), l’ús d’Internet a les Comarques Gironines i a Ponent ha augmentat més de 5 punts percentuals entre el 2015 i el 2017. Els percentatges de persones de 16 a 74 anys que han utilitzat Internet en els darrers tres mesos en aquests àmbits són del 85,0% i 83,8%, respectivament, proporció inferior a la mitjana catalana (85,7%).

Els àmbits que assoleixen els percentatges més elevats d’ús d’Internet són el Camp de Tarragona (86,9%) i l’Àmbit Metropolità (86,3%), que se situen més de 2 punts per sobre de la mitjana de la Unió Europea (84,0%), mentre que a les Terres de l’Ebre hi ha el percentatge més baix d’ús d’Internet (80,6%).

L’anàlisi dels serveis d’Internet utilitzats a Catalunya mostra que un 74,3% de la població de 16 a 74 anys utilitza el correu electrònic. Aquest indicador supera tant la mitjana europea (72,0%) com l’espanyola (67,6%). Totes les comarques se situen per sobre de la mitjana espanyola, excepte la Terra Alta i el Baix Ebre.

D’altra banda, l’Àmbit Metropolità i el Camp de Tarragona també destaquen com els àmbits amb percentatges més elevats de població que ha comprat alguna vegada a través de la xarxa (60,8%, ambdós) i se situen per sobre de les mitjanes catalana (59,8%) i espanyola (54,7%), però per sota de la Unió Europea (63,0%). Per comarques, destaca el Tarragonès, amb el percentatge de compres per Internet més elevat (62,5%), així com les comarques de l’Àmbit Metropolità, totes elles, excepte el Vallès Occidental, amb percentatges superiors a la mitjana catalana.

Pel que fa a l’ús d’ordinador, tots els àmbits han registrat una disminució, excepte Ponent i Comarques Gironines. L’any 2017, la proporció més elevada se situa al Camp de Tarragona amb un 79,2% i la més baixa a les Terres de l’Ebre, un 70,1%.

Equipament TIC territorial

Tots els àmbits territorials presenten una millora en els indicadors d’equipament entre el 2015 i el 2017, llevat de les incidències patides amb el proveïdor d’accés a Internet, que només s’ha reduït en 5 dels 8 àmbits.

Entre aquests indicadors, l’àmbit Metropolità presenta el 2017 la proporció més elevada de llars amb accés a Internet a través de banda ampla, amb un percentatge del 83,7% mentre que a les Terres de l’Ebre s’assoleix la proporció més baixa, amb un 76,4%. Per comarques, destaca el Vallès Oriental (85,1%) que és l’única que supera la mitjana europea de llars amb accés a Internet (85,0%).

Pel que fa a les llars amb incidències amb el proveïdor d’Internet, l’Alt Pirineu i Aran, el Penedès i les Terres de l’Ebre són els únics àmbits on ha augmentat la proporció de llars amb incidències amb el proveïdor d’Internet. El menor percentatge es registra a les Comarques Gironines (23,5%), mentre que a l’Alt Pirineu i Aran, amb un 35,5%, és on s’ha registrat la proporció més elevada. Per comarques, una de cada tres presenta un percentatge inferior a la mitjana catalana (24,7%).

Més informació accedint al web com a subscriptor/-a en aquest enllaçSOBRE L'AUTOR

Articles relacionats