Lleida
1 / 10° C (boira)
97% 26 km/h


Pharos, el robot hispanoportuguès que ajudarà la gent gran a fer exercici
Un robot interactiu anomenat Pharos vol ajudar a la gent gran en les seves activitats físiques a la llar i pretén convertir-se en "un company més" d'aquest col·lectiu, un assistent virtual, amigable i de fàcil ús que promogui la seva vida sana i afavoreixi l'envelliment actiu.

Així ho contempla el projecte hispanoportuguès que desenvolupen conjuntament investigadors de la Universitat Politècnica de València (UPV), la Universitat d'Alacant i la Universidade do Minho (Portugal), segons les dades a les quals ha tingut accés Efe des de la UPV.

A més, Pharos pretén recomanar periòdicament activitats físiques personalitzades, destaca Vicente Julián, investigador del Grup de Tecnologia Informàtica i Intel·ligència Artificial de la UPV.

Segons l'últim informe sobre evolució de la població mundial elaborat per l'ONU, el 13 per cent de la població actual supera els 60 anys, i en 2050 aquest percentatge pràcticament es duplicarà, arribant al 25 per cent.

Les tecnologies, afegeixen des de la UPV, s'han d'adaptar a aquest canvi demogràfic i en aquest context va sorgir el projecte Pharos, publicat recentment a la revista Sensors, un robot interactiu que ajudi a la gent gran en les seves activitats físiques diàries a la llar.

Més informació accedint al web com a subscriptor/-a en aquest enllaçSOBRE L'AUTOR

Articles relacionats