Lleida
5 / 18° C (sol i núvols)
97% 26 km/h


Presenten el primer quiròfan tecnològic amb teleassistència en el marc del MWCLa solució permetrà que un cirurgià especialista assisteixi a distància i a temps real al cirurgià que operi a quiròfan


Mobile World Capital Barcelona i l'Hospital Clínic de Barcelona han presentat aquest dimecres al migdia en el marc del GSMA Mobile World Congress un projecte pilot que permetrà teleassistir operacions quirúrgiques a distància i en temps real mitjançant la tecnologia 5G. El projecte pilot es desenvoluparà a Òptimus, que els impulsors de la iniciativa presenten com el quiròfan més avançat del món, ubicat a l'Hospital Clínic. Es tracta d'un quiròfan integrat, robotitzat i digital que incorpora tecnologies com el big data o la il·luminació intel·ligent.

En aquest quiròfan s'està testejant ja avui una solució que registra audiovisualment tot el que passa a la sala, des de tots els angles possibles, i envia en temps real aquesta informació a l'exterior. Aquesta proposta, implementada per AIS Channel, companyia fundada pel mateix doctor de Lacy i dirigida per Rodrigo Menchaca, és la base de la teleassistència, és a dir, de la mentoria o l'assistència a distància. El telementoring real sustentat en tecnologia 5G permetrà que un cirurgià especialista guiï sense estar físicament present i a temps real al cirurgià que estigui operant des del quiròfan.

Més informació accedint al web com a subscriptor/-a en aquest enllaçSOBRE L'AUTOR

Articles relacionats