Lleida
2 / 12° C (pluja)
97% 26 km/h


Radars indetectables per enxampar conductors amb excés de velocitat i evitar més accidentsEls Mossos fan servir aquests aparells en vies com la C-35, una de les més carregades durant l'operació sortida de vacances


L'increment d'accidents mortals relacionats amb l'excés de velocitat ha fet que els Mossos augmentin la vigilància a les carreteres catalanes aquest cap de setmana. I per lluitar contra els infractors, els agents de trànsit fan servir radars que no es poden ni detectar ni inhibir amb els aparells que porten molts vehicles. D'aquesta manera els Mossos esperen frenar el nombre d'accidents relacionats amb l'excés de velocitat. Una de les vies en la que s'ha instal·lat un aparell d'aquest tipus és la C-35, entre Sant Celoni (Vallès Oriental) i Riells i Viabrea (Selva). Es tracta d'una de les carreteres amb més volum de trànsit aquests dies, i per tant, una de les que més preocupa a Trànsit. El sergent dels Mossos d'Esquadra Josep Burdés explica que l'objectiu és que els conductors "no es refiïn" dels aparells que els indiquen on hi ha radars fixes, i recorda que tenen "molta tecnologia" al seu abast com radars pistoles, o sistemes dinàmics.

Els detectors de radars que molts conductors porten en el seu vehicle ja no són garantia de no ser enxampat circulant a més velocitat de la permesa. I és que els Mossos han iniciat una campanya aquest cap de setmana per intentar evitar més accidents a les carreteres catalanes, amb aparells que ni es poden detectar ni inhibir. L'objectiu és que els conductors "no es refiïn" dels sistemes que capten els radars i "mantinguin una velocitat prudent" durant tot el trajecte.

"Hem vist que l'actitud de moltes persones que es posen al volant és disminuir la marxa allà on saben que hi ha un radar, i després tornar a circular ràpid", assenyala el sergent de Trànsit dels Mossos, Josep Burdés.

A través d'aquest sistema, doncs, els agents poden enxampar aquells que duen a terme aquesta pràctica. Aquest dissabte ho han fet en una de les carreteres "més carregades" durant els dies de vacances, la C-35. Els agents han col·locat un radar indetectable just després d'un de fix. D'aquesta manera comprovaven si els cotxes tornaven a accelerar. Un quilòmetre més avall, abans de Riells i Viabrea, una patrulla aturava els vehicles que infringien el límit de velocitat.

De fet, la C-35 és una de les vies amb més sinistres aquest 2018. En el què va d'any s'han registrat fins a 42 accidents, amb ferits de diversa gravetat. "Hem de tenir en compte que és una carretera alternativa a l'AP-7, i per tant s'utilitza molt", assenyala el sergent.

Més informació accedint al web com a subscriptor/-a en aquest enllaçSOBRE L'AUTOR

Articles relacionats