Lleida
19/34° C (sol i núvols)
97% 26 km/h


Sergi Gòdia, metge de família de Torres de Segre: ''Ara atenem el triple de persones que fa quinze dies''El facultatiu creu que l'atenció primària "està aturant el cop" i confia que amb l'arribada de personal de reforç


El Centre d'Atenció Primària (CAP) d'Alcarràs, del qual depenen els consultoris de Soses i Torres de Segre, al Baix Segrià, ha triplicat el nombre de visites de pacients de covid-19 en els últims quinze dies, coincidint amb l'aixecament de les restriccions de mobilitat. "Per sort no ens ha tocat de ple el tema vacances i ens hem pogut defensar", ha explicat el metge de Torres de Segre, Sergi Gòdia, que, tot i així, ha dit que han demanat reforços, ja que el personal es troba "molt cansat físicament i emocionalment". En concret, l'atenció al CAP es reforçarà amb dos professionals mèdics, un metge de família i una infermera. Gòdia considera que l'atenció primària està "aturant el cop" i que, per aquest motiu, van "sobrecarregats" de feina.

El facultatiu Sergi Gòdia ha assegurat que la situació que es viu al CAP d'Alcarràs i als municipis que en depenen "és complicada" per l'increment de casos positius i, en especial, per les dificultats a l'hora de fer la recerca de contactes, donades les circumstàncies socials d'alguns d'aquests pacients. A tall d'exemple, el metge de família ha dit que de cada deu proves PCR realitzades abans de Sant Joan, n'hi havia una o dos de positives, mentre ara la xifra ha augmentat fins a sis o set. "Per això hem triplicat; no en números absoluts però si que l'apreciació és que a cada prova hi ha més possibles positius que abans".

Això se suma al fet que, en les darreres setmanes, els centres d'atenció primària havien tornat a visitar pacients d'altres patologies. Una agendes que ara han hagut de tornar a "tancar" i reconvertir-les en visites telefòniques. "L'atenció primària està aturant aquest cop, per això anem una mica sobrecarregats", ha indicat Gòdia. Tot i això, considera que l'equipament té la suficient capacitat d'acció per no haver de requerir un traspàs de pacients als hospitals i, sobretot, a les UCI.

En aquest sentit, Gòdia ha dit que han demanat reforços a Salut i ha afegit que, de moment, no s'han modificat els torns de vacances dels professionals sanitaris, els quals porten quatre mesos amb una "saturació física i emocional" important. "Confiem que el reforç sigui suficient per absorbir tot el cop del pic de covid-19". A nivell d'organització, el doctor també ha indicat que no s'han produït canvis "fora del normal".

Més notícies a l'edició de LA MAÑANA en paperSOBRE L'AUTOR

Articles relacionats