Lleida
3 - 14° C (sol i núvols)
97% 26 km/h


Un de cada tres usuaris d'internet al món són menors de 18 anysProtegir els menors dels riscs en línia i situar-los en el centre de la polítiques digitals són algunes de les prioritats que marca UNICEF


Els menors de 18 anys representen aproximadament un de cada tres usuaris d'internet a tot el món, segons destaca l'informe d'UNICEF l''Estat Mundial de la Infància 2017: Infants en un món digital', que s'ha presentat aquest dimarts a Barcelona. Els joves de 15 a 24 anys són el grup d'edat més connectat, amb un 71% que estan en línia, una proporció que baixa fins al 48% en el total de la població. L'informe alerta que l'accés digital s'està convertint en "la nova línia divisòria".

Mentre que els joves de països africans que no utilitzen internet representen un 60%, a Europa són el 4%. També existeix una bretxa digital de gènere, ja que un 12% més d'homes que de dones han utilitzat internet el 2017 a nivell mundial. Algunes de les prioritats que marca el document són protegir els infants dels riscs en línia, preservar-ne la privacitat i educar-los per mantenir-los compromesos i segurs a internet, així com situar-los en el centre de la polítiques digitals. La coordinadora d'UNICEF Comitè Catalunya, Quima Oliver, ha subratllat en la presentació que només si es coneix "com pensen els adolescents i com és la seva vida online" es podran "limitar els riscos i maximitzar les oportunitats" de les TIC.

L'informe, que s'ha presentat en el marc de la jornada 'Els infants en un món digital', al Palau Macaya, destaca l'"enorme potencial" de les noves tecnologies per ampliar l'"abast de l'educació i millorar-ne la qualitat". Ara bé, el document avisa que allò que "no funciona en l'educació no pot arreglar-se només amb la tecnologia" i ressalta que cal complementar les eines digitals amb estratègies pedagògiques i formació i recursos per als mestres.

Més informació accedint al web com a subscriptor/-a en aquest enllaçSOBRE L'AUTOR

Articles relacionats