La gerent de la regió sanitària de Lleida, Divina Farreny, ha explicat que la vacunació a personal de col·lectius considerats ‘essencials’ abans a “bon ritme”. Des que va començar, el 10 de febrer, ja han rebut, de mitjana, la primera dosi del vaccí d’AstraZeneca un 60% dels treballadors d’aquests àmbits professionals a Ponent. En concret, la taxa de vacunació entre els Mossos d’Esquadra se situa en el 67%; en el 62%, entre els Bombers; en el 66%, en el cas d’odontòlegs; en el 78%, entre els funcionaris de presons, i supera el 50% entre els treballadors de farmàcies.
Les vacunes a aquests professionals ‘essencials’ s’administren als dos punts de vacunació d’AstraZeneca de la regió Sanitària de Lleida, situats al pavelló Onze de Setembre de Lleida i a Tàrrega, amb l’excepció que alguns agents dels Mossos van rebre la vacuna a la mateixa comissaria de la capital del Segrià. Entre aquests col·lectius no s’hi comptabilitza el personal docent, la vacunació al qual va començar la setmana passada i ja ha arribat a uns 8.000 mestres i professors del territori.
Farreny ha posat de relleu que les persones que formen part d’aquests col·lectius han esgotat les cites disponibles per aquesta setmana per rebre les 2.450 dosis de la vacuna d’AstraZeneca que s’administraran a la regió sanitària de Lleida. A l’Alt Pirineu i Aran seran unes 500.
Farreny ha destacat que s’avança amb la vacunació i ha indicat que cada setmana es van administrant totes les dosis que arriben al territori de les diferents vacunes. En aquest sentit, ha dit que si la vacunació no avança més és per la disponibilitat dels vaccins que van rebent. Fins ara, Salut ha vacunat 18.693 persones amb la primera dosi i 11.224 amb la segona, a la regió sanitària de Lleida. A l’Alt Pirineu i Aran, són 3.108 i 2.028, respectivament.
Un cop finalitzada la vacunació en residències, aquesta setmana Salut començarà a vacunar persones més grans de 80 anys i grans dependents. En aquest cas, se’ls des de l’atenció primària se’ls administrarà el vaccí de Pfizer als respectius CAP, al domicili quan no puguin desplaçar-se o en centres de dia.