Amb més de 14.000.000 de primeres, segones i terceres dosis administrades; la Infermeria reivindica el seu paper cabdal i l’expertesa de la professió com a garantia enfront de l’alta complexitat del procés de vacunació.
Amb l’objectiu de visibilitzar i donar a conèixer a la població aquesta competència professional, el Consell de Col·legis d’Infermeres i Infermers de Catalunya (CCIIC), l’Associació d’Infermeria Familiar i Comunitària de Catalunya (AIFIIC) i els quatre col·legis territorials (COIB, COIGI, COILL i CODITA) han llançat la campanya ‘Vacunar no és només punxar’.
La iniciativa preveu l’emissió d’espots publicitaris, entre els dies 17 i 27 de gener a TV3 i 3/24, en plataformes digitals de les sis entitats i altres mitjans de comunicació.
La campanya, a més d’informar, pretén empoderar les infermeres i infermers en la defensa de les seves atribucions i drets professionals en el camp de la vacunació que el dia d’avui són plenament visibles amb la pandèmia, però no noves.
A aquesta dimensió global de la salut es refereix també Mercè Porté, presidenta de les Infermeres de Lleida, que incideix en el compromís “social” que requereix qualsevol campanya d’immunització.
“Les vacunes són la millor eina de prevenció que tenim per combatre la virulència dels mals endèmics (si no pandèmics, com la Covid-19). La del xarampió, la tuberculosi, la malària, o la de la pròpia grip; en són bons exemples d’aquesta ciència”.
“Però, perquè l’estratègia funcioni, no val només a ‘punxar’ la vacuna. Cal que el procediment es desenvolupi de principi a fi, amb les màximes garanties de seguretat i salut per a les persones i per a la societat en el seu conjunt. En això estem les infermeres i infermers. Ni magues ni àngels: professionals amb la formació, competències i experiència específiques, que fem un esforç ‘titànic’ per assolir el lideratge de la campanya de vacunació massiva de la Covid-19”, destaca la presidenta del COILL de Lleida, Mercè Porté.